spacer.png, 0 kB
arrow Tax Agenda
spacer.png, 0 kB
Tax Agenda
Previous month Previous day Next day Next month
See by year See by month See by week See Today Search Jump to month
Optiune anulare statut platitor T.V.A.(formular 096) Print
Hits : 39526
Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de T.V.A., conform art. 153 din Codul Fiscal care in cursul unui an calendaristic nu depasesc plafonul de scutire POT SOLICITA scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de T.V.A., in vederea aplicarii regimului special de scutire, prin depunerea formularului 096 la ghiseele Administratiei Financiare, intre data de 1 si 10 a fiecarei luni urmatoare perioadei fiscale aplicate de persoana impozabila, cu conditia ca, la data solicitarii (din anul curent) sa nu fi depasit plafonul de scutire pentru anul in curs, calculat proportional cu perioada scursa de la inceputul anului. Anularea inregistrarii in scopuri de T.V.A. va fi valabila la data comunicarii deciziei privind anularea inregistrarii in scopuri de TVA.
Conform legislatiei aplicabile in anul 2011, aceasta optiune (respectiv depunerea formularelor 010 si 096) trebuie declarata pana pe data de 20 ianuarie 2012. Incepand cu anul 2012, aceasta procedura este aplicabila pe tot parcursul anului, daca se respecta conditiile mentionate in textul legislativ.
ATENTIE! Persoana impozabila care a solicitat scoaterea din evidenta are obligatia de a depune ultimul decont de TVA, indiferent de perioada fiscala aplicata, pana la data de 25 a lunii urmatoare celei in care a fost comunicata decizia de anulare a inregistrarii in scopuri de TVA.

Back

JEvents v1.4.3 RC2   Copyright © 2006-2008

spacer.png, 0 kB
Decrease the size of the textIncrease the size of the text
  • Romana
  • English
Search
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
  spacer.png, 0 kB

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei


CIUCA AUDIT © 2015