spacer.png, 0 kB
arrow Agenda fiscala
spacer.png, 0 kB
Agenda fiscala
Luna precedenta Ziua precedenta Ziua urmatoare Luna urmatoare
Anual Lunar Saptamanal Astazi Căutare Sari la luna
Optiune anulare statut platitor T.V.A.(formular 096) Imprimare
Hits : 27255
Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de T.V.A., conform art. 153 din Codul Fiscal care in cursul unui an calendaristic nu depasesc plafonul de scutire POT SOLICITA scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de T.V.A., in vederea aplicarii regimului special de scutire, prin depunerea formularului 096 la ghiseele Administratiei Financiare, intre data de 1 si 10 a fiecarei luni urmatoare perioadei fiscale aplicate de persoana impozabila, cu conditia ca, la data solicitarii (din anul curent) sa nu fi depasit plafonul de scutire pentru anul in curs, calculat proportional cu perioada scursa de la inceputul anului. Anularea inregistrarii in scopuri de T.V.A. va fi valabila la data comunicarii deciziei privind anularea inregistrarii in scopuri de TVA.
Conform legislatiei aplicabile in anul 2011, aceasta optiune (respectiv depunerea formularelor 010 si 096) trebuie declarata pana pe data de 20 ianuarie 2012. Incepand cu anul 2012, aceasta procedura este aplicabila pe tot parcursul anului, daca se respecta conditiile mentionate in textul legislativ.
ATENTIE! Persoana impozabila care a solicitat scoaterea din evidenta are obligatia de a depune ultimul decont de TVA, indiferent de perioada fiscala aplicata, pana la data de 25 a lunii urmatoare celei in care a fost comunicata decizia de anulare a inregistrarii in scopuri de TVA.

Inapoi

JEvents v1.4.3 RC2   Copyright © 2006-2008

spacer.png, 0 kB
Micsoreaza dimensiunea textuluiMareste dimensiunea textului
  • Romana
  • English
Search
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
  spacer.png, 0 kB

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei


CIUCA AUDIT © 2015